A mi Urunk ígér

„Aki győz, azt oszloppá teszem az én Istenem templomában, és onnan nem kerül ki többé, felírom rá az én Istenem nevét, és az én Istenem városának, az új Jeruzsálemnek a nevét, amely a mennyből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.” – Jelenések 3:12

A filadelfiai gyülekezet számára, de nekünk is, a következőket ígéri Urunk. (1) Oszloppá tesz bennünket az Isten templomában, bebiztosítva örökkévaló helyünket az Isten jelenlétében. (2) Felírja ránk az Isten nevét. A bibliai időkben valakinek a  neve jelképezte az illető személyiségét is. Az, hogy Jézus ránk írja majd Isten nevét, azt jelenti, hogy Isten szentsége a miénk is lesz. (3) Sőt, Krisztus az ő új nevét is ránk fogja írni. Függetlenül attól, hogy milyen nevet használunk most, és hogy mit értünk ezek alatt a nevek alatt, akkor, amikor szemtől szemben fogjuk őt látni, a róla való ismeretünk tökéletes lesz (1 Kor. 13:12).

Az „aki győz” megnevezés nemcsak egyes hívőkre érvényes, akik különösen győzelmes életet éltek. Valójában minden valódi hívőre vonatkozik, „mert minden, ami Istentől született, legyőzi a világot” (1 Jn. 5:4). Köszönjük meg Istenünknek, hogy ő tesz bennünket győztessé, hogy egy napon részesei legyünk ígéreteinek beteljesülésében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s