Maximális termés

Akinél pedig jó földbe hullott, az hallja és érti az igét, és terem: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit.” – Máté 13:23

Mivel mi tanítjuk a Szentírást, értjük is azt, az ige pedig gyümölcsözővé teszi életünket. A kérdés azonban az, hogy egy jó földbe hullott mag, vagyis egy általunk megértett igei igazság mennyi termést kellene hozzon: százannyit, hatvanannyit, vagy elég, ha csak harmincannyit hoz? Milyen eredményre kellene igyekezzünk akkor, amikor az ige gyakorlatba ültetéséről van szó? Mindamellett, hogy Isten a legjobbat érdemli belőlünk és tőlünk, mint a Szentírás hirdetői mi a maximális termést kell kitűzzük magunk elé mint célt, mivel nemcsak szavaink, hanem magatartásunk által is hirdetjük az evangéliumot.

Megértve ezt az igazságot, válaszolnunk kell a következő kérdésre is: vajon mi akadályoz meg abban, hogy az ige maximális hatásának örvendhessünk? Nyomorúság, üldözés, e világ gondja, a gazdagság csábítása vagy valami teljesen más? Imádkozzunk, hogy Isten mutassa meg nekünk mi az, ami hátráltatja bennünk a maximális termést, és távol tart a győzelmes lelki élettől és szolgálattól!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s