Tiszták a gyümölcshozásra

„Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek.” – János 15:2-3

Krisztusban való megmaradásunk célja, hogy sok gyümölcsöt teremjünk Isten dicsőségére (v.8). Ezt a célt csak akkor érhetjük el, ha alárendeljük magunkat az Atya tisztogatásának. Ebben a munkában Isten elsődleges eszköze nem más mint az ő Szava. Spurgeon mondta a következőket: „Sokszor az Ige az a kés, amivel a nagy Szőlősgazda tisztogatja a szőlővesszőket; testvérek és testvérnők, ha hajlandók lennénk megérezni az Ige élét, engedve, hogy vágja le azt is, ami talán nagyon kedves számunkra, nem lenne szükségünk a szenvedések általi tisztogatásra.”

Kedves szolgatársak, annak érdekében, hogy az igehirdetésünk gyümölcsöző legyen, nekünk szeretnünk kell a Szentírást, függnünk kell tőle, szenvedélyesen kell tanulmányoznunk azt, gyakorolnunk kell az olvasottakat hétköznapjainkban, és kívánnunk kell megtisztító erejét!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s