Befektetés

„Én is mondom nektek: szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonnal, hogy amikor elfogy, befogadjanak titeket az örök hajlékokba.” – Lukács 16:9

E példázat kapcsán Jézus egy jól ismert tanítási stílust alkalmazott, amely által arra ösztönözte hallgatóit, hogy az odafennvalók iránti érdeklődésük felül kell múlja a földi dolgok iránt való rajongásukat. Ennek a példázatnak az a tanítása, hogy ha a hitetlenek mindent megtesznek, hogy bebiztosítsák földi jövőjüket, akkor mennyivel inkább kellene a hívőknek az örök jövőjükkel foglalkozniuk. Jézus arra szólította fel a körülötte levőket, hogy járuljanak hozzá az evangélium ügyéhez saját vagyonukkal. Ha ezt teszik, örök barátokat szereznek önmaguknak.

Jézus felszólítása ma is érvényes. Arra vagyunk elhívva, hogy földi, mulandó javainkat olyan munkába fektessük be, amelynek eredménye örökérvényű. És milyen szép lesz majd, amikor befogadnak minket az örök hajlékba azok, akikkel talán soha nem találkoztunk ebben az életben, de mi, valami kevéssel, hozzájárultunk ahhoz, hogy ők is megérthessék a megváltó evangéliumot!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s