Beszámoló a Bibliai Olimpia helyi szakaszáról

A Romániai Magyar Baptista Vasárnapi Iskolai Szövetség ebben a tanévben is meghirdette a Bibliai Olimpiát, immár ötödik alkalommal. 29 gyülekezetből 179 gyermek jelentkezett be.

Miért is szervezzük a Bibliai Olimpiát? Mi a célunk vele? Máté Imola udvarhelyi vasárnapi iskolai tanító egyik írásában a Gyermekeket Jézushoz blogon nagyon jól megfogalmazta ezt:

“Egy bibliaismereti verseny túlmutat önmagán: nem végső cél, hanem egy stáció. Sokkal fontosabb az addig megtett út és az úton szerzett tapasztalatok, élmények, „találkozások”: a bibliai szöveggel, önmagukkal, társaikkal, a szülőkkel, a tanítóival és legmeghatározóbban – magával az Istennel.
A versenyig megtett úton sok szellemi „hozadék” kerül kis batyujukba, amit önkéntelenül is kincsként magukkal visznek az előttük álló életbe.
Egy-egy bibliaismereti verseny elsődleges célja nem a versenyszellem generálása (bár a verseny létmódjából fakadóan önkéntelenül része), hanem Isten kedves, életformáló beszédével való foglalatosság, lelkigyakorlatra való nevelés, az ige szépségére való rácsodálkozás lehetőségének megteremtése, a bibliai tájékozottság fejlesztése. Rövid és hosszútávon örökkévaló értékekkel való felvértezés.
Szülők számolnak be arról, hogy az alsós gyerek- aki, annak ellenére, hogy látott otthon szülői mintát a naponkénti bibliaolvasásra és elcsendesülésre-, bár addig kevésbé forgatta a Bibliát, rácsodálkozva a bibliai történetek és maga az ige szépségére, vágy ébredt benne a Biblia olvasására. Immár belső motiváció hajtotta a Biblia felnyitására. A Bibliai történetekben, az igében pedig maga Isten van jelen. Micsoda lehetőség egy találkozásra!”

A Bibliai Olimpia helyi szakaszára 2021. január 24-én került sor. Néhányan a bejelentkezők közül kimaradtak, de így is 165 gyerek vett részt a megmérettetésen. A gyerekek a helyi gyülekezetekben oldották meg a korosztályuknak megfelelő tesztlapokat, s a javítókulcs segítségével a helyi tanítók javították a dolgozatokat. Nagyon jó eredményeket értek el a gyermekek, ezzel is bizonyítva, hogy odaadással, következetesen készültek a megmérettetésre, figyelmesen tanulmányozták az igét. Az idei évben a Mózes II. könyvét és a Filippibelieknek írt levelet tanulmányozzuk. Gratulálunk minden versenyzőnek, és köszönjük a tanítóknak és a szülőknek a támogatást!

A missziókerületi szakaszra azok a gyerekek jutottak tovább, akik elérték a 60 pontot a 100-ból. Örülünk, hogy 160 gyerek továbbjutott, és bátorítjuk őket, hogy készüljenek a 2021. március 20-ikára meghirdetett missziókerületi szakaszra.

A mostani bizonytalan időkben még nem tudjuk, hogy összegyűlhetünk-e vagy sem fizikailag missziókerületenként, de, ha ez nem lesz megvalósítható, akkor sem marad el a megmérettetés, hiszen lehetőség lesz helyi szinten megírni majd a teszteket. A teszteket összegyűjtjük, és egy helyen javítjuk majd.

Tartjuk a kapcsolatot a gyülekezetekkel, a felelős tanítókkal, s jelentkezünk majd a részletekkel. Addig is tartsunk ki az ige tanulmányozásában, az igeversek tanulásában, s ne lankadjunk!

Kedves tanítók és szülők! Arra kérünk benneteket, támogassátok és segítsétek a gyerekeket a készülésben, tanulásban, adjatok nekik egy kis hátszelet, hogy ezáltal is növekedhessenek az Úrban, az ismeretben és az ige megismerésében.

Köszönettel,  a Bibliai Olimpia munkacsapata nevében, Bereczki Klára

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s