Adventi naptár

Kedves tanítók,

Az advent várakozást jelent, … várakozást, de mire? Ha elolvassuk figyelmesen a Titusz 2,11-14 igeverseket, választ kapunk arra, hogy mi, Isten népe mire várunk és hogyan kell várakoznunk.

Ez a reményteljes várakozás nem korlátozódhat november végétől december huszonnegyedikéig. Ez kell egész életünk jellemezze, Isten üdvözítő kegyelmének erre kell nevelnie minket. Törekedjünk hát földi várakozásunk ideje alatt a jó cselekedetekre, éljünk józanul, igazságosan, kegyesen, megtagadva a világi kívánságokat és a hitetlenséget.

Karácsony közeledtével szeretjük lakóhelyeink hangulatossá, otthonossá tenni, ezért egy olyan adventi naptárt ötletet hozok nektek, amely nem csupán dekorációként szolgál, hanem segít feleleveníteni Isten üdvözítő kegyelme megjelenésének történéseit. Fontos, hogy gyermekeinkkel megismertessük a Bibliai igazságokat és magunk is emlékeztessük ezekre.

Ide kattintva letölthető a nyomtatható adventi naptár PDF formátumban. Díszítsük vele a lakás jól látható részét, és december elsejétől olvassunk el egy-egy kártyát, beszélgessünk, elmélkedjünk róla.

Homoki Debóra

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s