Egy helytelen motiváció

Ezért hasonló a mennyek országa egy királyhoz, aki számadást akart tartani szolgáival.  Amikor hozzákezdett, vittek eléje egy szolgát, aki tízezer talentummal volt adósa. – Máté 18:23-24

Jézus a megfizethetetlen adósság példáját arra használja, hogy helyesen ábrázolja a bűnös ember állapotának súlyosságát. Istennel szemben való bűnadósságunk kiegyenlítése önerőből lehetetlen. Az egyetlen megoldás az adósság elengedése. És pontosan ezt tette velünk is Isten, kegyelméből.

Az ördög azonban arra igyekszik, hogy ezt a bibliai igazságot is megkérdőjelezze bennünk. Amikor a bűntudat hatalmába kerít, a sátán megpróbálhat meggyőzni arról, hogy szolgálatunk által is kiegyenlíthetnénk a bűnadósságunkat. Engedve ennek a kísértésnek a szent munkára való motivációnk helytelenné válhat, ugyanakkor lekicsinyíti a kegyelem megváltásunkban és megtartatásunkban való szerepét. Bűneink súlyosságától és mennyiségétől függetlenül Krisztus helyettesítő áldozata tökéletesen elég minden vétkünk teljes eltörlésére. Mi nem azért szolgálunk Istennek, hogy valamiféleképpen hozzájáruljunk megváltásunkhoz, hanem azért, mert Krisztusban új teremtések vagyunk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s