Kerti gondolatok: Irányítsd figyelmét Istenre s adj neki támasztékot! (3)

Irányítsd figyelmét Istenre, s adj neki támasztékot!

A kertben a kedvenceim közé tartoznak a futónövények: a szőlő, az uborka, a paszuly, a sarkantyúka, a lonc és a többiek. Mindig érdeklődéssel figyeltem, már gyerekként is, hogy törtetnek felfelé, az ég felé. A kis kacsóikkal kapaszkodnak, ha találnak kapaszkodót.

Természetes életformájuk, hogy felfelé törnek, s ha van mibe kapaszkodniuk, akkor rohamosan haladnak felfelé. Ha semmi nem akadályozza növekedésüket, virágot hoznak meg gyümölcsöt, akár százannyit is. De szükségük van támasztékra, karóra, hogy felfelé nőjenek, hogy szépek legyenek, s ha nincs egy kerítés vagy fal a közelükben, a kertésznek kell biztosítania a megfelelő támasztékot. Egy jó erős, hosszú karó biztosan tartja a növényt, s az kúszhat felfelé.

Ugyanígy gyermekeinknek is támasztékra van szükségük. Ott vagyunk-e gyermekeink mellett? Felfelé irányítjuk-e tekintetüket, Istenre mutatunk-e? Megtörténik a növénnyel is, hogy nem találja a támasztékot, s akkor oda kell segíteni, kicsit a karó köré tekerni gyenge szárát, hogy aztán azon haladjon tovább, megerősödve, fölfelé. Kicsi korától tudja-e gyermekünk, hogy Istenre támaszkodhat, az Ő Igéje nyújt kapaszkodót az életben? Megmutattuk-e neki, mibe kapaszkodjon? Ott vagyunk-e vele az Ige tanulmányozásában? Példát mutatunk-e neki ebben?

Segítsük, tanítsuk, neveljük őket, hogy az Úr felé irányítsák tekintetüket, s Igéjére támaszkodjanak! Legyünk élő példák előttük!

„Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága.” Zsoltárok 119:105

Bereczki Klára

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s