Tanuljunk Jézustól!

Jézus növekedett testileg, erősödött lélekben, gyarapodott bölcsességben, az Isten és emberek előtt való kedvességben, és az Isten kegyelme volt az életén. (Lukács 2: 40, 52)

Ugye, kedves tanító, te is tudod, hogy ahhoz, hogy másokat tanítsunk, nem állhatunk le a tanulással? De vajon mire van szükségem ahhoz, hogy én is fejlődjek és gyarapodjak? Jézustól ezen a téren is tanulhatok.

  1. Mindenek előtt az Isten kegyelmére. Minden tökéletes ajándék Tőle származik (Jakab 1:17).
  2. Jézus gyarapodott bölcsességben, mert érdeklődő volt. A doktorok között ült már egész fiatalon, őket hallgatta és kérdezgette.
  3. Kedves volt Isten előtt, mert az Atya dolgaival foglalkozott, mert tisztelte szüleit (Tízparancsolat).
  4. Kedves volt az emberek előtt, mert nyitott volt irányukban, elvegyült köztük (nem véletlenül keresték szülei az úti társaságban).

Bárcsak igaz lenne ez ránk is! Istentől kérhetünk erős lelket, felülről való bölcsességet, kedvességet Előtte és az emberek előtt, és Ő kész megadni kegyelmesen. Hadd támassza alá életpéldánk beszédünket, tanításunkat! A mostani időket különösen kihasználhatjuk arra, hogy fejlődjünk úgy az Istennel való kapcsolatunkban, mint a szakmai tudásban. Olvassunk, tanuljunk, és áldás lesz az ebbe fektetett időn, energián!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s