Ez a mi időnk

Mert ha te most néma tudsz maradni, a zsidók kaphatnak módot máshonnan a szabadulásra és menekvésre […]Ki tudja, nem éppen a mostani idő miatt jutottál-e királynői méltóságra?– Eszter 4:14

Ismerve Isten Ábrahámnak tett ígéretét, Márdokeus biztosította Esztert afelől, hogy a zsidók ezúttal is meg fognak menekülni a fenyegetéstől. Márdokeus arra kérte Esztert, hogy gondolkozzon el, vajon milyen céllal jutatta Isten őt méltóságra. Vajon nem azért lett ő ebbe a rendkívüli pozícióba rendelve, hogy Isten felhasználhassa őt ebben a rendkívüli helyzetben?

A Máté 16:18-ból megtudhatjuk, hogy az Egyház diadala meg van ígérve és be van biztosítva. Ez azonban nemcsak az Egyház teljességére érvényes, hanem kisebb-nagyobb részeire is. Amennyiben Istennek terve van egy gyülekezettel vagy az evangélium hirdetésével egy bizonyos helységben, ez a terv akaratának megfelelően fog megvalósulni, pontosan azzal a végeredménnyel, amelyet Ő szeretne. Bennünket pedig az a kiváltság ér, hogy részesei lehetünk ennek a tervnek.

Bátorításom az, hogy legyünk hálásak Istennek azért, mert az Ő tervének sikere gyülekezetünkre és missziónkra nézve be van biztosítva. Utána pedig köszönjük meg Istennek azt, hogy eljött a mi időnk is, hogy mindezekben eszközök lehetünk Isten kezében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s