Félelem helyett

„Mert nem félelemnek lelkét adott nékünk az Isten; hanem erőnek és szeretetnek és józanságnak lelkét.” – 2 Timóteus 1:7

Annak érdekében, hogy a félelemnek minden formáját visszautasíthassuk, szükséges, hogy a félelem ellentétét gyakoroljuk.

Félelem helyett bíznunk kell Isten erejében, amely képes sokkal többet megtenni, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk. Most van itt az ideje annak, hogy rácsodálkozzunk ennek az erőnek a valóságára, nagyságára és hatékonyságára, amely bennünk és általunk is működik. Félelem helyett nekünk meg kell teremnünk a Lélek gyümölcsét. Amikor ki szeretnénk fejezni Isten iránti szeretetünket, akkor az Ő személyére koncentrálva meglátjuk, hogy nem lehet olyan nagy félelmünk, amely versenyezhetne Isten hatalmával. Félelem helyett bölcsen kell viselkednünk, kiegyensúlyozott döntéshozatallal. A józanság és a félelem nem létezhetnek együtt, egy helyen. Amíg az egyik önfegyelemben nyilvánul meg, addig a másikat pánik és zűrzavar jellemzi.

A félelem és az aggodalom nem fognak önmaguktól eltűnni. Hogy ezek ellen harcoljunk, Isten gyermekéhez méltó életet kell élnünk, az erőnek, a szeretetnek és a józanságnak Lelkével.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s