Húsvéti kézimunkák

Tavasz van! Lehetséges, hogy lelkünk is a tavaszt várja. Virágzás, rügyfakadás, újrakezdés. Talán kicsit nehezebb lelkileg csak ezeket megélni, de számomra nagyon bátorító, hogy tudom, Isten az, aki el tudja végezni bennem a kitavaszodást. Ehhez elég a belső szoba, (virtuális) közösség és mindennapi kenyér. Az idő nem állhat meg, így hamarosan, lehet kicsit rendhagyó módon, de Krisztus áldozatának, feltámadásának és Isten szeretetének, kegyelmének kiáradását ünnepelhetjük. Lelkileg és testileg is készülve szeretnék néhány kreatív ötlettel megörvendeztetni mindenkit. Kisebbek és nagyobbak is kedvükre alkothatnak.

Húsvét

Papírtojásokkal díszített ágak.

Szükséges: színes, mintás papír, olló, ragasztó, fonal, filctoll, ágak, váza.
A papírokból tojás formákat vágunk. Minden tojáshoz szükséges 4 kivágott tojás. Tetszés szerint kombinálható. Én minden tojásra két igehekyet is írtam, mely azt a célt szolgálja, hogy minden nap kikeressük és megtanuljuk az adott igeverset. Én hét tojást készítettem, így 14 igevers lesz megtanulva húsvétig. (Márk 16:6, 1János 4:10, János 3:16, Róma 6:23, János 6:40, Róma 8:32, Róma 10:9, 1 Péter 1:21, Máté 28:5-6, János 6:44, Róma 5:8, János 11:25, Márk 10:45, 1Péter 1:3-4) Amolyan kalendáriumként is felfogható. A kivágott tojásokat függőlegesen ketté hajtjuk, kettesével összeragasztjuk. A fonalat (16-20 cm) kettéhajtva meleg szilikonnal rögzítjük, ekkor kerül sor a két előkészített olal összeragasztására is. Az ágakat vázába helyezzük, majd az elkészült tojásokkal díszítjük. Készen vagyunk!

Bárányka hűtőmágnes

Szükséges: fekete lap, vatta, szemecskék, ceruza, olló, ragasztó, mágnes.
A fekete lapból kivágjuk a szükséges formákat. A kerek részre a vattából gombócokat ragasztunk. A fejre ráragasztjuk a szemeket, majd a vattára ragasztjuk. A kis lábakat is rögzítjük. A mágnes felragasztása után el is készült a bárányka.

Kép

Szükséges: kartonlap(keményebb, akár képkeret), zsinór, olló, filctoll.
A zsinórból sűrűn feltekert keresztet készítünk, majd a kereszteződésnék kicsit össze kötjük, hogy szebb legyen a forma. Tetszés szerint igevers is kerülhet mellé vagy akár egy felirat is készülhet rá. Képeslap és dekorként is funkcionál.

Húsvéti kompozíció. Nagyobbak könnyebben elkészítik.

Szükséges: faágacskák, zsinór, széles vászon szalag, filctoll, olló, szike, moha(helyettesíthető mű vagy papírból, anyagból készült “fűvel”), habszivacs, kaspó vagy faládika.
A habszivacsból kibéleljük az edényt. Befedjük mohával, majd az ágakból készült kereszteket beleszúrjuk. A vászonszalagra feliratot készítünk, majd rögzítjük. Én a húsvéti tojásokat ide fogom elhelyezni. Amennyiben szeretnénk csak természetes anyagokkal dolgozni a kaspót földdel is meg lehet tölteni és akár jó sűrűn bevetni fűmaggal (min. 10 nap) , ha nincs lehetőség mohát találni. Kész!
Mindenkinek áldott feltámadási ünnepet és testi, lelki kitavaszodást kívánok!
Közreműködtek: Petyár Angéla, Petyár Nikolett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s