Virágvasárnapi kézimunkák

Tavasz van! Lehetséges, hogy lelkünk is a tavaszt várja. Virágzás, rügyfakadás, újrakezdés. Talán kicsit nehezebb lelkileg csak ezeket megélni, de számomra nagyon bátorító, hogy tudom, Isten az, aki el tudja végezni bennem a kitavaszodást. Ehhez elég a belső szoba, (virtuális) közösség és mindennapi kenyér. Az idő nem állhat meg, így hamarosan, lehet kicsit rendhagyó módon, de Krisztus áldozatának, feltámadásának és Isten szeretetének, kegyelmének kiáradását ünnepelhetjük. Lelkileg és testileg is készülve szeretnék néhány kreatív ötlettel megörvendeztetni mindenkit. Kisebbek és nagyobbak is kedvükre alkothatnak.

Virágvasárnap

Első ötletként a kivirágzott ágakat hozom.

Szükséges : olló, ragasztó(papír, meleg szilikon), színes krepp papír, faágak, váza.
A krepp papírból 3-4 centiméteres csíkokat vágunk, majd kezünkkel elkezdjük feltekerni. Tetszés szerinti hosszúságban, virág méretétől függően. Amikor elégedettek vagyunk a virág kinézetével, elvágjuk a papírt és megragasztjuk. Zöld krepp papírral fedjük a ragasztást. Készen is van a virág. A vázában elhelyezett ágakra szilikonnal rögzítjük. Készen is vagyunk.

A második ötlet talán kisebbek számára igazán izgalmas. Pálmaágakat készítünk.

Szükséges: zöld színű kartonlapok, olló, ragasztó, fapálcika, filctoll, ragasztószalag.
A lapra körberajzolt kezeket kivágjuk, majd hosszúkás, pálmát idéző formában egymáshoz ragasztjuk. Filctollal bármilyen felirat készülhet rá. Egy másik lehetőség egy hosszú levélformát vágunk és ollóval sűrűn bevágdossuk. Filctollal feliratot készül és ragasztószalaggal rögzítjük a hurkapálcikát. Készen van! Éneklés közben előszeretettel fogják használni a gyerkőcök.

Harmadik ötletként egy képeslapot hoztam.

Szükséges: színes papír, ceruza, olló, ragasztó, degorgumi virágok(helyettesíthető bármilyen anyagból kivágottal).
A színes lapot ketté hajtva megrajzoljuk a bal kezünk külső körvonalát, majd kivágjuk. Belül papírból kivágott keresztet ragasztunk, tetszés szerint díszíthető, madj egy igeverset írunk a másik oldalra. Kész! Felállítva is szépen áll.

Negyedik ötlet egy tarisznya kavics.

A nagyhét eseményeit ábrázoló kavicsok.
Szükséges: 5-7 lapos kavics, festék, filctoll, szivacs, vászon zsákocska.
Annak függvényében, hogy milyen korosztályt célzunk meg választjuk ki az eseményekhez kapcsolódó szimbólumokat és azok mennyiségét. Milyen részletesen szeretnénk haladni a nagy heti eseményekkel. Jelen esetben kisebb korosztályt céloztam meg, de nyugodtan lehet részletekig menni és azt valamivel szimbolizálni. Kiváló a memorizálásra. A gyerekek játszva tanuljak meg a történetet. Otthon, együtt a család is sorba veheti az eseményeket. Minden jelképhez tartozik egy történet, melyet együtt is fel lehet olvasni a Bibliából.
Az elkészítéséhez nincs más dolgunk, mint alap színt(fehér) festeni a kavicskákra, rárajzolni a jelképeket és kifesteni, majd fekete filctollal kontúrozni. Kész!
Közreműködtek: Petyár Angéla, Petyár Nikolett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s