Isten emberének kérése a a krízishelyzetben (2)

Magasztallak és dicsőítlek én téged, atyáim Istene, mert bölcsességet és erőt adtál nekem, és most tudtul adtad, amit kértünk tőled…” – Dániel 2:23

Dániel meg volt győződve arról, hogy a király az ő álmát Istentől kapta, pontos és lényeges üzenettel. Ha nem így lett volna, akkor ez az álom nem jelentett volna halálveszélyt minden babiloni bölcs számára. Remélem, mindannyian tudjuk, hogy nem véletlenül vagyunk ebben a nehéz és fenyegető helyzetben. Remélem, mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy mindez Isten tökéletes tervének része. Hiszem, hogy erre az időszakra Istennek nem „csak” az egész világgal van egy konkrét célja, hanem egyénileg is mindegyikünkkel. Hiszen nem hiába érezzük ennek a krízishelyzetnek a hatását hétköznapi életünkben.

Az én bátorításom az lenne, hogy kérjük Istent, fedje fel nekünk, mit akar elérni életünkben ezzel a rendkívüli helyzettel. Vajon mit szeretne, ha megértenénk gyülekezetünkkel kapcsolatosan, most, hogy el vagyunk választva lelki testvéreinktől? Vajon mit szeretne nekünk tanítani szolgálatunkkal kapcsolatosan, most, hogy kényszerszünetet kell tartsunk a gyerekfoglalkozásban? Kérjünk bölcsességet Istentől, hogy felfedezhessük az ő akaratát ezekre a hetekre nézve, és ne feledkezzünk meg majd őt magasztalni és dicsőíteni, amikor tudtul adja nekünk azt, amit kértünk tőle!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s