Krisztus Egyházának diadalma

Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta – Máté 16:18

Krisztus ebben az ígéretében két nagyszerű igazságot mond el az Egyházról. Az első az Egyház felépítésének kétségtelen sikere. Ő nem azt ígéri, hogy az Egyház építését a sötétség erői nem fogják majd megnehezíteni. Sőt, bizonyos helyeken ez félbe volt, vagy van szakítva. Azonban az építkezés sikeres befejezésében teljesen biztosak lehetünk, mert ezt az Egyház mérnöke, építője, feje és vőlegénye ígérte meg. Sőt mi több, semmi nem fog diadalmaskodni rajta, a gonosznak még a legerősebb fegyvere sem, a halál. És ez a második nagyszerű igazság. A történelem végén Krisztus maga elé fogja allítani az Egyházat dicsőségben, folt vagy ránc vagy bármi hasonló nélkül, szentül és feddhetetlenül (Ef. 5:2). Mivel nem fog a második halálban részesülni, az Egyház tökéletes és végnélküli közösségben lesz majd Vőlegényével és Istenével.

Szeretném, ha ez a két csodálatos igazság bátorítana és erősítene bennünket akkor, amikor szolgálatunk állapota vagy gyülekezetünk helyzete csüggedésre adna okot. Hadd legyük mindig annak tudatában, hogy erőfeszítéseink egy szent és nálunk sokkal hatalmasabb munka része, amelynek sikerét és örök diadalát a mi mindenható, szuverén és győzelmes Istenünk biztosítja!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s