A bűn, amely véleményként álcázza magát

Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt: “Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek? – János 12:4-5

János evangéliumából tudjuk, hogy Júdás volt az, aki befolyásolta a tanítványokat, hogy kirtizálják Mária gesztusát. Az Igéből pedig azt is tudjuk, hogy Júdás kinek a befolyása alatt volt. A Sátánnak azzal a bűnnel, amely véleményként álcázza magát, az a célja, hogy töréseket okozzon Isten gyermekei között. A kritizálás megtűrése, illetve az ellenszenvből fakadó vélemények megtartása pedig idővel szélesíteni fogja ezeket a töréseket azok között, akik együtt kellene dolgozzanak Isten dicsőségére.

Mivel hajlamosak vagyunk más személyének és munkájának megítélésére, ezért kérnünk kell Urunkat, hogy vizsgálja meg nézőpontunkat; vajon véleményünk Krisztus tanítványaihoz méltó magatartásból fakad vagy bűnből táplált érzelmekből?! Hogy Istenünk valóban megdicsőüljön bennünk, illetve szolgálatunk eredménye érdekében is, arra bátorítom mindannyiunkat, hogy hagyjuk magunk mögött azok kritizálását, akikkel amúgy ugyanazon célért küszködünk, és helyette inkább igyekezzünk arra, hogy Krisztus tanítványaiként legyünk ismertek, vagyis azért, mert egymás szeretjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s