Jézus pártunkat fogja

De Jézus ezt mondta: “Hagyjátok őt! Miért bántjátok? Hiszen jót tett velem. – Márk 14:6

Az evangéliumokban többször is olvashatunk a tanítványok baklövéseiről. Ezek közül néhány feddő reakciót is vonta maguk után az Úr Jézus részéről.

Hasonlóképpen történt ez a leprás Simon házában, amikor Mária, Márta és Lázár testvére jót akart tenni az ő Urával. Azonban a tanítványok, akik nem értették, és nem értékelték ezt, az Úr Jézus feláldozásának küszöbén tett gesztust, megkritizálták őt. Jézus azonban pártját fogta Máriának, és megfedte tanítványait.

Krisztus követője nem kellene meglepődjön akkor, amikor szolgálata kritizálva van. Még akkor sem, ha ez a hívő testvériség részéről érkezik, hiszen tudhatja, hogy ő Megváltója pártfogásának örvend. Ez a pártfogás tökéletes vigasztalást jelent, még akkor is, ha nem a kritikusai nyílvános feddésének formáját ölti. A hűséges szolga pártfogása elsősorban az ő munkájának Krisztus általi elismerésében van, és nem a kritikusok elítélésében. Kívánom, hogy ez a nagyszerű igazság bátorítson bennünket azokban a helyzetekben is, amikor valamilyen vélemény az elcsüggedés forrása lehetne!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s