A szolgálat kritériuma

Harmadszor is szólt hozzá: “Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?” Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: “Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged.” Jézus ezt mondta neki: “Legeltesd az én juhaimat! – János 21:17

Annak ellenére, hogy a többi tanítvánnyal együtt Péter is találkozott a feltámadt Krisztussal, ő még mindig szívében cipelte Megváltója megtagadásának terhét. Mivel ezekután Péter nem is mert önmagára emberhalászként tekinteni, ezért visszatért régi foglalkozásához. Amíg Krisztus fel nem fedte előtte, Péter nem is volt tudatában annak, hogy ő valójában igenis betölti a szolgálat kritériumát; mert Péter szerette az ő Mesterét.

Ahogy a szolgálatra való motivációnk, úgy a szolgálat kritériuma sem lehet más, mint a Megváltónk irátni szeretetünk. Ennek a kritériumnak a betöltése elegendő volt ahhoz, hogy Jézus helyreállítsa Pétert, hogy Péter végre azt tehesse, amire őt Mestere elhívta annak idején a halászhajó mellől. A Sátán mindig fel fogja nagyítani hiányosságainkat, hogy rávegyen a szolgálatról való lemondásra. Azonban, ha mi valóban szeretjük a mi Urunkat, nincs olyan hiba vagy bűn, amiből Isten ne tudna, vagy ne akarna minket helyreállítani, hogy továbbra is emberhalászokként használhasson bennünket!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s