Légy áldás 2020-ban is!

Az ablakon kitekintve látom, hogy a szomszéd kertben gondosan előkészített talaj várja a tavaszt.

Öntudatlanul is követem, amint parányi falunk lakói évszakról évszakra szorgosan dolgoznak kertjeikben, ültetnek, öntöznek, gyomlálnak, kapálnak, majd betakarítanak.

Falura költözésünket követően kezdtem mélységében megérteni azokat az igéket, amelyek a földműveléshez vagy természeti képekhez társulnak, és a lelki élet egy-egy vonatkozásának illusztris példái.

Mert az a föld, amely beissza a gyakran ráhulló esőt, és hasznos növényt terem azoknak, akik számára művelik, áldást nyer az Istentől (Zsidók 5,7) – olvassuk az igében.

Ez a természeti kép a látásom, az imám és a tusakodásom tárgya és célja 2020-ra.

Hogy FÖLD legyek.

Igeesőt magába szívó FÖLD.

Gyakran  megöntözött FÖLD.

Áldott TERMŐFÖLD.

Megművelt FÖLD.

A gyermekeim, a lelki gyermekeim számára és mindazok számára, ahová küld az Úr.

Bevallom, lesznek napok, hogy nem lesz könnyű megélni e látást. A hétköznapok taposómalma és a tornyosuló feladatok elhomályosíthatják azt.

De akarok úgy tenni, mint Jézus: „könyörgésekkel és esedezésekkel, hangos kiáltással, és könnyek között” járulni Isten elé, keresni orcáját, esedezni a rám bízottakért és magamért.

Akarok naponta felfrissülni az ige esőjében, és növekedni az Ő jelenlétében.

Akarok gyümölcsöt teremni: kicsiket és nagyokat.

Akarom gyermekeimet tanítványozni az Úr ismeretében.

Akarok az Isten által megművelt föld lenni.

Megremeg a bensőm e látás nagyságán: de az Úr tudja erőtlenségeimet, és ugyanakkor látja szívemet, annak őszinte akarom-vágyát is.

2020-ban mindent megteszek, amit erőm szerint lehet, és a többit Istenre bízom. Hiszem, hogy kegyelmet kegyelemre fogunk kapni!

Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfeledkeznék a ti cselekedeteitekről, és arról a szeretetről, amelyet az Ő nevében tanúsítottatok, amikor a szenteknek szolgáltatok, és most is szolgáltok. Zsidók 6,10

Bátorítalak, kedves gyermekmunkás testvérem, hogy együtt buzduljon fel szívünk 2020-ban is e drága szolgálatra a gyermekek és tinik felé!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s