A Királyi imádói

„Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idejében, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe […] Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt.” – Máté 2,1;11

Amikor megjelent keleten az égen az Úrnak dicsősége, úgy mint a pásztoroknak a betlehemi mezőn is, istenfélő bölcsek felismerve ezt a ragyogást útnak indultak, hogy imádhassák a zsidók királyát. Számukra természetes volt, hogy a fővárosban keressék a megszületett trónörököst. A kezdeti csalódást követően azonban az Úrnak dicsősége ismét felragyogott, előttük ment, és elvezette őket egy betlehemi házhoz. Azzal az alázattal és imádattal, amelyel leborultak az Úr Jézus előtt, jelét adták hitüknek, hogy nem földi, hanem mennyei uralkodó született.

 

Amíg a választott nép hitetlenségükben megvakulva sürgött-forgott a népszámlás felhajtásában, addig Isten egyszerű pásztorok és idegen papok személyében biztosított imádókat Fia megszületésének tiszteletére; mert Isten soha nem fog imádókban hiányt szenvedni. Úgy, mint akkor, ma is az imádók kiváltsága az, hogy leborulhatnak a világ Megváltója előtt. Krisztust idén karácsonykor is milliók fogják imádni, és őt ünnepelni. Ragadjuk meg a lehetőséget, hogy kifejezzük szeretetünket Megváltónk iránt, adjuk meg neki azt, ami őt megilleti, és részesüljünk mi is az imádás áldásában!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s