A Sátán hazudik

„… és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.” – János 8,44

A Sátánnal a Szentírásban legelőször hazudozásai közepette találkozunk. Ezzel is, mint minden szándékával, Isten őszinteségét és hatalmát akarja aláásni az emberben. Ő két területen akar becsapni bennünket: Istennel és önmagunkkal kapcsolatosan. Az első úgy hangzik, hogy „Isten nem…”. Isten nem létezik, nem tökéletes, nem teljesen jó, nem elég hatalmas, nem törődik az ember sorsával, stb. Talán rajtunk, Isten gyermekein és szolgáin ezek a hazugságok kevésbé fognak, de lehet annál inkább a másik fajta, ami így hangzik: „Te nem vagy elég…”. Te nem vagy elég jó, elég alkalmas, nem vagy elég tiszta, nem vagy elég erős szakítani a múlttal, te nem vagy elég eredményes, úgy mint a másik, stb.

 

A hazugság atyját egyedül az igazsággal lehet legyőzni. Amikor ő hazudik, nekünk az igazsággal kell válaszolnunk, mint ahogy Megváltónk is tette a pusztában. Hogy ne csapjon be minket a Sátán, ismerjük meg alaposan Istenünket és önmagunkat is a Szentírásból!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s