Ünnepi kézimunkák

Azt hiszem nincs is díszesebb ünnep a karácsonynál. Talán ezért is szeretem annyira. Bőven akad lehetőség a kreatívkodásra. Én igyekszem minden ajándékomat megjelölni egy általam készített képeslappal, csomagolással. Olykor maga az ajándék is teljesen kézzel készített. Talán nincs is szebb annál, mint mikor egy gyermek minden szeretetével és ügyességével készít valamit. Egy képeslap, egy dísz, melynek az elkészítése is nagy örömet okoz. Ezt már csak az ajándékozás öröme múlja felül, mikor csillogó szemmel lesi, hogy a megajándékozott mennyire örül neki.

Igyekeztem néhány gyorsan és igazán egyszerűen elkeszíthető kézimunka ötlettel előállni.
Az első egy hűtőmágnes.
Szükségünk van: fa spatulára, ollóra, ragasztóra, színes, akár csillogós kartonlapra, írószerre és egy kis darabka mágnesre.
A kartonból körülbelül 1 centiméter széles és eltérő hosszúságú csíkokat vágunk. Kialakitunk egy fenyő formát, majd tetszés szerint feliratot is készíthetünk rá. A mintán egy felirat szerepel, de mindenki tetszés szerint díszítheti akár filctollal, kövekkel, csillámmal. Ha elkészült a kívánt díszítés felragasztjuk a spatulára. A mágnest is ráragasztjuk a hátuljára és már készen is vagyunk.
Második ötletnek díszített csipeszeket készítettem.
Szükséges:natúr facsipesz, festék, ecset, filc anyag,  olló, dekor (díszített) ragasztószalag.
Egyszerű facsipesz, díszítve, azonnal átalakul egy karácsonyi dekorációs kellékké.  Mágnessel is el lehet látni és mindjárt kész egy karácsonyi képtartó.
Az adott példán az első egyszerűen mintás ragasztószalaggal lett bevonva, míg a második festve és egy filcből kivágott szívvel díszítve.
Harmadik ötlet egy könyvjelző.
Hosszú, téli esték, melyeken egyik legjobb időtöltés az olvasás. Akár egy könyv mellé, ajándékba készíteni sem rossz ötlet. Rengeteg variáció alkotható, melynek csak a kreativitás szab határt. Én talán a legegyszerűbbet készítettem el. Szükséges:egy olló, filc anyag, ragasztó (legjobb a meleg szilikon, de mással is kivitelezhető), szalagok, zsinórok.
Tetszőleges formát vágunk a filcből. Kettőt-kettőt mindkét végre. A szalagból tetszőleges hosszt vágunk és mindkét végére és oldalára ráragasztjuk a kivágott formákat. Készen is vagyunk.
Íme néhány képeslap ötlet :
Az első elkészítéséhez szükséges: színes kartonlap, filc anyag, olló, ragasztó, zsinór.
A kartonlapot ketté hajtjuk.
A filcből kört vágunk. A zsinórból két, körülbelül 10 cm hosszúságú darabot vágunk. Az egyiket a lap felső szélére merőlegesen, középre leragasztjuk. Középre ragasztjuk a kört, majd a kör tetejére a zsinórból készült masnit ragasztjuk. Készen is vagyunk. (A filc bármilyen más anyaggal, papírral helyettesíthető.)
A következő képeslap is hasonlóan készül, csak itt egy sötét, jelen esetben fekete háttérrel rendelkezik. Csillogó papírból lett két különböző méretű kör vágva. A gömb akasztója metál fényű filctollal lett megrajzolva.
Készült két nagyon hasonló képeslap, melyhez egy fekete kartonlap szolgáltatta az alapot. Arany színű vilctollal egy nagyon leegyszerűsített fenyőt kontúrozunk, majd ujjfestékkel, tetszés szerint, szépen kifestjük azt. Készen is va. Tetszés szerint tovább díszíthető.
Mindenkinek nagyon szép és áldott ünnepet kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s