Ha fáj a szolgálat

„Ha csalán és töviss szurkál is téged, ha skórpiók közt ülsz is, akkor se félj beszédüktől […] Hírdesd nekik az én igéimet, akár hallgatnak rád, akár nem törődnek vele.” – Ezékiel 2,6-7

Szolgálatunk egyik legnagyobb kihívása az az ellenállás, ellenségeskedés és sértés, ami azon személyek részéről érkezik, akikkel megszeretnénk osztani a megváltás csodálatos hírét. Nem vagyunk ezzel egyedül, hiszen az ószövetségi próféták kivétel nélkül szenvedtek azoknak szavai és kezei által, akikhez Isten küldte őket. Ezt Isten előre meg is mondta nekik, hogy prófétaként nem is számíthatnak jobb bánásmódra. Az Úr Jézus pedig így figyelmeztette tanítványait, de minket is: „Ha engem üldöznek, titeket is üldözni fognak” (János 15,20).

Kedves szolgatársam! Ha elszorul a szíved, mert annak a gyermeknek a szúrós megjegyzése vagy ellenséges viselkedése bánt téged, akit te éppen az életre szeretnél vezetni, emlékezz a mártírok magatartására gyilkosaikkal szemben: Krisztusra a kereszten, Istvánra a kövek alatt. Ne feledd, hogy mi elsősorban Isten dicsőségére hirdetjük az evangéliumot, akkor is, amikor Ő a „makacs és konok szívű fiakhoz” (2,4) küld bennünket!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s