A hatékony evangélizálás

„Azok, akik az István miatt támadt üldöztetés következtében szétszóródtak […] de senki másnak nem hirdették az igét, csak a zsidóknak. Volt azonban közöttük néhány ciprusi és cirénei férfi. Mikor ők eljutottak Antiókhiába, a görögnek is szóltak, és hirdették az Úr Jézust.” – ApCsel 11,19-20

Photo by Ben White on Unsplash

Az evangélium azért lett hirdetve Antiókiában, mert az István miatt támadt üldöztetés végett a tanítványok elmenekültek Jeruzsálemből. Nem vágytak arra, hogy meneküljenek, de ők nem tehették meg, hogy ne mondják el azt, amit láttak és hallottak (ApCsel 4,20). Akinek az élet Krisztus, az akkor is beszélni fog róla, ha éppen ezért került nehéz helyzetbe. Ha éppen egy kényelmetlen helyzetben vagy, keresd meg a bizonyságtevés lehetőségét, mert nem véletlenül, és nem hiába küldött oda téged Isten.

Néhány ciprusi és cirénei férfi a görögöknek is hirdette az Úr Jézust, mivel beszélték a nyelvet, a többi zsidó tanítvánnyal ellentétben. Ahogy helyzeted nem véletlen, úgy a téged körülvevő társaság sem ok nélkül van melletted. Őket Isten azért rendelte melléd, mert te rendelkezel a megfelelő képességekkel, tapasztalattal, személyiséggel, hogy „tolmácsold” nekik az evangéliumot.

Ha szeretnél hatékonyan evangélizálni, kezd azzal, hogy körülményeidre és a körülötted levőkre Isten üdvtervévvel kapcsolatosan tekintesz.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s