Megújult erővel

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” – Ézsaiás 40,31

Photo by Heather Ford on Unsplash

Hálásak vagyunk Istennek, hogy rövid szünet után egy újabb szolgálati periódus küszöbén állhatunk. Különböző elvárásokkal és reménységgel tekintünk a következő hónapok elé, amelyek között valószínű ott van az a vágy is, hogy megújult erővel folytassuk munkánkat. Szeretnénk mind fizikailag, mind lelkileg erősnek lenni az eredményes szolgálat érdekében. Mai igeversünk elárulja ennek a megerősödésnek a titkát.

Az Úrba vetett bizalom egy olyan erőforrás, amely képes időről időre megújulni, mert valaki tökéleteshez és állandóhoz van kapcsolódva. Akik az Úrban bíznak, nem önmagukra néznek, nem saját képességeikre támaszkodnak, és nem a múltból nyert tapasztalataikra hivatkoznak. Az ilyen lelki munkások minden tekintetben Istenüktől akarnak függni, mert tudják, hogy Uruk az, aki erőt ad nekik, ha megfáradnak, és nagyon erőssé teszi őket, ha erőtlenekké lesznek (29. vers). Reménységük nem a fáradság, probléma és megbotlás nélküli szolgálatról szól, hanem a megújulás, újrakezdés és megerősödés ígéretében gyökerezik meg.

Imádságom, hogy mindannyian ilyen magatartással induljunk a szolgálatban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s