Egy lelkimunkás képesítései

„… Epafroditosz testvéremet, munkatársamat és bajtársamat, akit ti küldtetek, hogy szükségemben szolgálatomra legyen” – Filippi 2,25

A filippi Epafroditoszt csak futólag említi Pál levelében, viszont a maroknyi információ egy szép képet fest arról, hogy milyen képesítésekkel rendelkezett ez a testvér. Először is úgy szolgált, hogy a gyülekezet alkalmasnak látta a Pálnak szánt adomány eljuttatására (25 v.). Másodszor: szoros szeretetkapcsolatban volt gyülekezetével (26 v.). Harmadszor: a rá bízott feladatot maradéktalanul elvégezte (4,18). Negyedszer: többet tett annál, mint amivel meg lett bízva, amikor látta, hogy Pálnak nagyobb támogatásra van szüksége, mint amennyit Filippiből küldtek neki (30 v.). Ötödször: önfeláldozóan végezte a szolgálatot (30 v.).

Valószínű, mindannyian rendelkezünk ezekkel a képesítésekkel, mert ha nem így lenne, nem lennénk a szolgálatban sem. Viszont lehet, hogy egyik-másik képesítésünk „feljavításra” szorul. Ezek a képesítések nem csak a szolgálatba való beállás feltételei, hanem a szolgálat lefolyása alatt is szükségesek. Melyik képesítésünk frissítésére kellene igyekeznünk mostanában?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s