Bőséges vigasztalás

“Mert amilyen bőséggel részünk van Krisztus szenvedéseiben, olyan bőséges Krisztus által a mi vigasztalásunk is.” 2 Korinthus 1,5

Mivel nincs semmi új a nap alatt, ezért biztosak lehetünk abban, hogy a 2019-es év során részünk lesz majd kihívásokban, próbákban, sőt, talán szenvedésekben is. Függetlenül attól, hogy a családi életben, a munkahelyen, a szolgálatban vagy egyéb területen lesznek ilyen tapasztalataink, hatásukat magunkkal fogjuk vinni mindenhova. A megpróbált és sok szenvedést eltűrő Pálnak viszont van néhány jó híre ezzel kapcsolatosan.

Isten, a mi Atyánk a vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságban. Isten embere pedig alkalmas arra, hogy ugyanezzel a vigasztalással erősítsen másokat is (3-4. v.). Az isteni vigasztalás mértéke a szenvedés mértékének megfelelően van biztosítva (5v.). A szorongattatások forrása lehet a mások üdvösségéért való igyekezetünk (6v.). Nem kívánhatunk magunknak ennél jobb okot a szenvedésre. És végül, isteni vigasztalásunk elég erős olyan/hasonló szenvedések elhordozására, amelyben Pálnak is része volt (6v.). Legyenek mindig kéznél ezek a nagyszerű igazságok, hiszen számíthatunk a próbákra, de biztosak lehetünk a vigasztalásban is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s