A lelkimunkás azonossága

„Akié a menyasszony, az a vőlegény, a vőlegény barátja pedig, aki ott áll, és hallja őt, ujjongva örül a vőlegény hangjának: ez az örömöm lett teljessé.” – János 3,29

Keresztelő János azonosságát, sőt egész életét Krisztus határozta meg. Ennyi idő után sem lehet Jánosról úgy beszélni, hogy őt ne Krisztussal kapcsolatosan tárgyaljuk. Mint a vőlegény barátja várta, hirdette, és örült az Ő megjelenésének. Úgy rendezte be életét, hogy minden a vőlegény érkezésének időpontjára összpontosítson.

A lelkimunkás azonosságát – többek között- szolgálata jellemzi. De nem szabad, hogy a szolgálat határozza is meg azt. Keresztelő János életét Krisztus, és nem a Krisztusért való szolgálat határozta meg. A lelkimunkás nem szolgálatának szolgál, hanem Megváltójának. Az újabb szolgálati év küszöbén, mielőtt belefeledkeznénk feladatainkba, kötelezzük el újból magunkat Krisztusnak! Az ő megismerésére, a benne való örömre, a neki való engedelmességre, a tőle való függésre, hogy az ő hirdetésére való elkötelezettségünk egészséges földbe eresszen gyökeret.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s