Motiváció

“Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet…” Máté 28,18-19

A szolgálatban általában a vezetők vagy tanítók bátorításáról, buzdításáról, elhívásuk és elkötelezettségük megerősítéséről szoktunk beszélni, és kevesebbet a motivációról. Pedig a motiváció képezi azt az alapot, amire a szükséges bátorítás köveit helyezhetjük.

42846252_314469232689008_9013513840213622784_n

Ahol nem egyértelmű, hogy mi is motiválja a szolgálattevőt a lelki munkára, ott valójában nincs is mit megerősíteni. Az idézett igeversben röviden és pontosan van megfogalmazva, nem csak tanítók, hanem minden hívő ember bizonyságtevésének motivációja: Krisztusnak adatott minden hatalom (fennhatóság) mennyen és földön. Ezért kell elmenni és tanítvánnyá tenni minden népet, hiszen erre a hatalmas igazságra minden embernek válaszolnia, reagálnia kell valamiképpen.

„De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el?” (Róma 10,14)

Kedves testvérem, ha szolgálatod során úgy látod, hogy nem tudod konkrétan megfogalmazni motivációdat, és a bátorítások sorozata sem tud lelket önteni beléd, kérlek, gondolj arra, amit Krisztus vallott önmagáról. Ő a történelem során élő minden ember élete és örök sorsa felett számunkra felfoghatatlan tejhatalommal rendelkezik, és azért kapta ezt a fennhatóságot, hogy megváltson és ítéljen, mentsen és elmarasztaljon. Minden embernek legalább hallania és tudomást kell vennie erről az abszolút igazságról. Miénk Krisztus tökéletes hatalma hirdetésének ajándéka, ezért szilárdítsuk meg szolgálatunk motivációját!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s