Tábori kézimunka

Táborozási időszak lévén, igyekeztem “természetbarát” kézimunkákat hozni. Inspirált, hogy gyermekkoromban a tábor területén lévő termésekből, kavicsokból, ágacskákból, növényekből alkottunk; így most is ez egy szempont volt, illetve az újrahasznosítás.

Első kép:

IMG_2018-07-25_19-29-40

„Újragondolt ecsetek”

Nagyon szórakoztató ecset-variációkat kitalálni, és kísérletezni velük. Íme, néhány példa, de a fantázia segítségével sok más remek munka is születhet.

Második és harmadik kép:

„Díszes kavicsok”

Kavicsokból nem csak szép, de hasznos dolgokat is lehet készíteni.

A festett kavicsokhoz szükség van: festékre(vízfesték, tempera), ecsetre vagy szivacsra, esetleg hajlakk, mellyel fényessé tehetjük az elkészült alkotást.

A színesre festett kavicsot akár gumipapirból vágott formákkal, papírdíszekkel, zselés állagú festékkel is diszíthetjük.

Amennyiben ezeket a szép kavicsokat hasznossá is szeretnénk tenni, nincs szükség másra, csak egy 25-30 cm-es masszív drótra. A drótot ráfogatjuk a kavicsra, majd a felfelé irányuló dróton kettőt tekerünk, és már kész is a képtartó, emlékeztető tartó.

Amennyiben szép lapos a kavics, nyugodtan lehet mágnest ragasztani a hátuljára, és már kész is a hűtőmágnes.

Negyedik és ötödik kép:

„Szárnyas ceruzatartók”

A papírguriga rengeteg felhasználási módja közül példának egy méhecskét és egy pillangót hoztam. Mindkettő használható ceruzatartónak is.

A méhecskéhez szükséges egy papírguriga, sárga, fehér, illetve fekete színes papír, ragasztó, olló, filctollak az arc megrajzolásához. (Szemként lehet készen legyártott 3D matricát használni, illetve fekete zseníliát a csápjának.)

A pillangóhoz tetszés szerinti színes papír, papírhenger, olló, ragasztó szükséges. A szárnyát díszíteni bármivel lehet (matrica, filctoll, festék, csillám). Csápnak zsenília, ha van; ha nincs, papírból is készülhet.

Hatodik kép:

IMG_2018-07-25_19-03-22

„Hűtőcsipesz”

Egy csipeszből, egy kicsi darab mágnesből, néhány papírvirágból kiváló kép, illetve listatartó készülhet.

Én egy nagyon egyszerű példát hoztam. A csipesz színe, díszítőeleme nagyon sokféle variációt hozhat létre.

Hetedik kép:

IMG_2018-07-25_20-49-33

„Tábori naplóm”

Egy egyszerű füzetből gyönyörűen díszített, tábori naplót lehet készíteni. Ez alkalmas fontos tudnivalók feljegyzésére, jegyzetelésre, tábori képek, emlékek gyűjtésére.

Példaként egyszerűbb ötletek láthatóak, de itt is a fantaziára van bízva.

Mindenképp szükséges egy füzet, ragasztó és színes papír, de szalag is köthető rá. A borítás, díszítés bármilyen anyagból készülhet, mindenkinek a saját ízlése szerint.

 

Szórakoztató alkotást!

(A képek forrása: pinterest.com)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s