Helyhez kötött üzenet

„Ezt az igét mondta az ÚR Jeremiásnak: Indulj, menj el a fazekas házába, mert ott akarom közölni veled igéimet.” Jeremiás 18,1-2

Prófétai szolgálata során Jeremiást Isten többször is arra szólította fel, hogy a népnek szánt üzenetét ne csak szavakban tolmácsolja, hanem vizuálisan is szemléltesse számukra. Gondoljunk csak a lenvászon övre vagy az ingatlankrízisben vásárolt föld üzenetére. Az idézett igehelyen is arról olvasunk, hogy Isten Jeremiásnak szánt mondanivalója helyhez – fazekas háza – és időhöz volt kötve – „Indulj, menj el”-, azaz most, azonnal. Úgy tűnik, Istennek vannak olyan üzenetei szolgája számára, amelyeknek megértéséhez hozzájárul környezete.

36800541_1756546837715798_5749902285157171200_n

Mint minden évszakra, így a nyárra is jellemző néhány specifikus lehetőség. Amíg az ősz a konferenciák időszaka, a tél az ünnepek és evangélizációk periódusa, addig missziós utakra, bibliahetekre, táborozásokra, illetve családi kikapcsolódásra általában nyáron kerül sor. Olyan alkalmak ezek, amelyekkel csak egyszer egy évben találkozunk, viszont mindegyik esemény egyedi, így vissza nem térő lehetőségek ezek. És egyáltalán nem kizárt az, hogy Isten ezeket az ritka pillanatokat akarja felhasználni arra, hogy szívünkre beszéljen, mert körülményeink segítségünkre lesznek az üzenet könnyebb megértésében.

Arra szeretnélek bátorítani, kedves olvasó, hogy a fent említett megfontolással (is) ragadd meg a nyár kínálta lehetőségeket. Szolgálatban vagy pihenésben várd, sőt keresd Isten specifikus üzenetét! Tekints komoly elvárásokkal a nyári eseménynaptáradra! És tudd, hogy ha Isten ilyenkor kíván téged megszólítani, az azért van, mert receptívebb vagy (kellene légy), és a körülmények, illetve a körülötted levők hatására egyértelműbb lesz számodra mondanivalója.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s