Vakációs gyakorlat

„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” Fillipi 4,6-7

Elég csupán néhány lépéssel eltávolodni (térben vagy időben) egy bizonyos szolgálattól, és máris objektívebben látjuk azt. Az áldások szebbek, a problémák kevésbé rémisztőek, és meglátásaink jobban tükrözik a valóságot. Amikor madártávlatból szemléljük szolgálatunkat, sokszor pozitívabb képet kapunk, mint amikor a közepében vagyunk.

36792789_1756546551049160_2634156764655779840_n

Az objektív kiértékelés egészséges, kiegyensúlyozott eredményekhez vezet. A nyári, vakációs periódus pedig kiválló lehetőség arra, hogy kilépve a szolgálati terület érzelmi hatásköréből, mérlegre tegyünk az elmúlt iskolai évi megtapasztalásokat. Az így megállapított aggodalmakról „nyugodtabban” elkönyvelhetjük, hogy valóságosak, és szükséges ezekért könyörögni. Ha sikerült érzelmileg elszakadni a szolgálati területtől, és valamennyire objektívebben kiértékelni azt, nevezz meg magadnak legalább egy aggodalmat, amiért a nyári szünidő alatt imádkozni fogsz a következő stratégiával:

Hálaadás. Az aggodalomból fakadó könyörgés köszönettel kezdődik. A hálaadás felfedi és értéket ad azoknak az áldásoknak, kiváltságoknak, amelyeket maga mögé rejt az aggodalom. Mielőtt az aggodalom forrásának a megszűnését kérnéd, adj hálát a gondviselésért. Ez segíteni fog erősebben bízni Isten hatalmába és jóságába, így könnyebb lesz rábízni azt, ami miatt aggódsz.

Könyörgés. Most már lehet imádkozni azért a problémáért, helyzetért vagy személyért, ami/aki kiváltja belőled az aggodalmat. De csak akkor, ha objektíven is megbizonyosodtál, hogy aggodalomadnak valóságos alapja van.

Békesség. A hálaadás és könyörgés elsődleges célja nem az aggodalom vagy annak forrásának megszüntetése, hanem Isten békességének megtapasztalása. Ha ezt sikerül élvezni, szíved és gondolataid is biztonságban lesznek körülménytől függetlenül. Ezt kérd, erre törekedj elsősorban, és a maga idejében aggodalmad el fog párologni.

Egy egyszerű vakációs gyakorlat a szolgálati aggodalmak leküzdésére, mielőtt újra indulnak a gyerekfoglalkozások:

Bizonyosodj meg az aggodalom hitelességéről.
Adj hálát.
Könyörögj.
Nyerj békességet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s