Nagyheti böjt gyerekeknek

 

Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: Békesség néktek! János 2o,26

Jézus – akinek semmi nem lehetetlen, aki nem mondta, hogy képtelen vagyok lemondani a menny dicsőségéről, az arany utcákról és helyette egy sivatagos település poros ösvényein mezítláb járjak a testi-lelki beteg emberek közt – szeretete nem ismer határokat. Azokat, akiket szeret, a zárt ajtók mögött is meglátogatja, bátorítja. Félre tette a felkelés előtti reggeli lustálkodást, az esti kényeztető időtöltést, és helyette erőt, bölcsességet gyűjtött mennyei Atyjától, hogy hordozni tudja az én terhemet, hogy beálljon mellém az igám vonásába, hogy ne az Ő akarata legyen meg, hanem az Istenét tudja betölteni.

Könnyű volt a lemondás? Imádsággal, böjttel, az Atyával való szoros kapcsolattal békességet ad a küldetés teljesítése. “Maradjatok meg énbennem … Nélkülem semmit nem cselekedhettek.” A sátán őt is kísértette az utolsó napokban is, vért izzadva imádkozta: “Ne úgy legyen ahogy én akarom, hanem amint Te.” Semmihez nem ragaszkodott a szíve annyira, minthogy az Atyának engedelmeskedjen.

“Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton.”

Segíts, Uram, minden szívemhez nőtt dolog kötelét elvágni, tisztíts meg minden bálványtól. Kívánok tisztán élni ebben az elcsendesedési időszakban, őszintén Téged keresni, feladni azt, ami nem von közelebb Hozzád, és olyan dolgokat tenni, amelyekben kedvedet leled, Uram. Tégy késszé engem, hogy ne csak a húsvét előtti hetekre korlátozódjon a szentebb élet utáni vágyam, hanem egész földi utam neked legyen félretéve. Ámen.

Hadd segítse ez a húsvéti utazás-naptár a gyerekeket is abban, hogy jobban megértsék mindazt, amiről Jézus lemondott. Jézus imádkozó, szolgáló élete bátorítsa őket arra, hogy Hozzá hasonlóan naponta

1) csendesedjenek el, beszélgessenek Istennel,

2) jót cselekedjenek embertársaikkal, és

3) le tudjanak mondani a negatív dolgokról, és mértékkel használják a jó dolgokat.

A kinyomtatott kis kártyákat kivágás után csoportosítsd. Egy A4-es lap alsó részét hajtsd vissza, a két szélét ragaszd le, az így keletkezett zsebet oszd három egyenlő részre, Az elválasztásnál ismét ragaszd meg. Tetszés szerint díszítsd!

Húsvéti utazás kártyái

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s