A Nagy Király ajándéka

(A képekre kattintva azok színezős változata letölthető.)

Tél volt. Az időjárás mégis annyira váltakozó volt, hogy hol havazott, hol pedig esett az eső.

– Érdekes időjárás van! – jegyezte meg egyik reggel Medve-mama, amikor megpillantotta a földből kikandikáló hóvirágot. Szedett is a kosarába egy csokorral, és sietett tovább a Farkas-lakba. Farkas-mama beteg volt. Felkelni sem volt ereje. Medve-mama minden reggel meglátogatta, és ennivalót hozott a Farkas családnak. Ezen a reggelen is Farkas Fanni nyitott ajtót, és örömmel közölte, hogy Farkas-mama már jobban van. Medve-mama kirakta az asztalra az ennivalót és a frissen szedett hóvirágokat, beszélgetett a beteggel, majd kedvesen elköszönt.

Folytatta útját a nyúlüreg felé. Ott lakott az öt árva Nyúl-gyermek, mert szüleiket a vadászok elfogták. Nekik is hozott Medvemama minden reggel ennivalót.

Ezen a reggelen dideregve találta a kis nyulakat. Nagyon hideg volt az üregben. Gyorsan tüzet rakott, és teát főzött. Hamar felmelegedtek a kis nyulak, és hálásan bújtak Medve-mama ölébe.

27018683_1577923612244789_1326742834_o

– Köszönjük az ételt! – hálálkodott Nonó Nyuszi, és egy puszit nyomott Medve-mama arcára.

– És köszönjük a szeretetet és a törődést is! – folytatta Cecil Nyuszi, és egy könnycsepp gördült le az arcocskáján.

– A mama és a papa mikor jönnek vissza? – kérdezte a kicsi Berci Nyuszi. Ő volt a legkisebb, és nem értette még, hogy mi is történt a szüleivel.

– Tudod, kicsim, ők a Nagy Király országában vannak már. Egy nap mi is elmegyünk, és ott már soha többet nem válunk el azoktól, akiket szeretünk. De a legjobb az, hogy meglátjuk majd a Nagy Királyt is. Berci szomorú szemekkel figyelte Medve-mamát, de amikor a Nagy királyról beszélt, kicsi szívét boldogság töltötte el, hiszen a szülei is sokat beszéltek a Nagy Királyról és az országáról.

Medve-mama elköszönt a nyúlgyerekektől, és mielőtt hazament volna, elment az öreg Rőtt Róka üregébe is. Neki is vitt ennivalót. Rőtt Róka egyedül élt nyár óta, mióta a felesége meghalt. Gyermekei is távoli erdőbe költöztek, és ritkán látogatták meg.

27046286_1577924028911414_36560251_o

Miután Medve-mama befejezte a reggeli látogatásait, hazament. A medvebocsok és Medve-papa téli álmot aludtak a barlang melegében. Medve-mama is téli álmot kellett volna aludjon, de mégsem tette, mert tudta, hogy szükség van rá Kerek-erdőben. Mivel a medvék téli álmot alszanak, nem is tesznek el sok ennivalót télire, csak épp annyit, amennyi tavasszal szükséges, amikor felkelnek.

Egyik reggel Medve-mama meglepődve vette észre, hogy nagyon kevés ennivaló van már a kamrában. Annyira kevés, hogy ha hirtelen kitavaszodna, és a Medve család felébredne, egy napra lenne elég csak az étel. Medve-mama elszomorodott.

– Hogy fogok ezután a betegeknek, éhezőknek ennivalót vinni? – töprengett magában. Akkor éjjel nem aludt semmit, hanem a Nagy Királytól kért segítséget, aki az éhezőknek enni adott, és gondoskodott az árvákról is. A konyha asztal mellett bóbiskolt egy keveset Medve-mama, de amint felkelt a nap, ő is megébredt. Elindult kifelé a barlangból, hogy megnézze, milyen idő van kint. De az ajtóban megtorpant. Örömében sírva fakadt, amikor meglátott az ajtó előtt egy kosarat tele ennivalóval.

27145282_1577924435578040_1459341539_o

– Köszönöm! – mondta Medve-mama az ég felé nézve, és már indult is, hogy szokásos reggeli látogatásait végezze. Kerek-erdő állatai megtudták, hogy Medve-mama minden nap segít a rászorulókon. Uhu bácsi összehívta az állatokat, és arra kérte őket, hogy aki csak tud, készítsen egy kosár ennivalót, és vigye a barlang elé. Attól a naptól kezdve minden reggel ott volt egy kosár, tele ennivalóval, a barlang ajtaja előtt egész tavaszig.

Van, amikor a Nagy Király csodát tesz, és van, hogy másokon keresztül gondoskodik azokról, akiknek ennivalóra, szeretetre, törődésre van szükségük.

(A képekre kattintva azok színezős változata letölthető.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s