Megváltónk arcai

„Mert egy gyermek születik nekünk, Fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!” Ézsaiás 9,5

Fel tudnád sorolni, hogy hányszor szorultál tanácsadásra 2017-ben, amikor nem tudtad mitévő legyél, mert már minden forrásodat kimerítetted, vagy éppen azért, mert túl sok volt körülötted a tanácsadó? Hányszor kértél Megváltódtól tanácsot úgy, hogy amit megoldásként kaptál, látszólag nem működött? Volt-e úgy, hogy nehéz volt engedelmeskedni a csodálatos tanácsnak, de amikor végre megadtad magad, a kapott válasz egyértelmű, kézenfekvő és nagyon hatásos volt?

Voltál-e az elmúlt évben kilátástalan helyzetben? Érezted-e úgy magad, mintha nem lett volna beleszólásod azokba a történésekbe, amelyek éppen veled történtek? Volt-e olyan időszak, amikor a problémák, kihívások, próbák, provokációk és feladatok börtönfalként magaslottak köréd? Tapasztaltad ilyenkor a te erős Istened hatalmát? Ugye képes volt a börtön falai fölé tornyosulni a te drága Megváltód?! És milyen volt a szabadulásod édes élménye?!

Mennyire volt segítségedre 2017-ben az a meggyőződésed, hogy a te Megváltód örökkévaló, az idő és az anyag fölött állva szuverén hatalommal uralkodik? Milyen őt hatalmas Istennek ismerni és ugyanakkor közeli, szerető Atyának is? Belekapaszkodtál Jézusba az elmúlt évben úgy, mint Örökkévaló Atyába, hogy biztonságban tudd magad az élet viszontagságaiban? Milyen őszintén tudtad megvallani, hogy semmi sem történhet veled a te Megváltód tudta nélkül?

Hányszor volt aggodalom, félelem vagy zaklatottság a szívedben 2017-ben? Megszámolhatók-e az elmúlt év békétlen napjai csak az egyik kezeden, vagy szükség lenne mindkettőre? Estleg kölcsön kell kérned más kezét is? Elég volt Jézus békessége minden alkalommal a nyugtalanság mindenféle formájára? Emlékszel, milyen élmény volt az ő békességével a körülmények fölé emelkedni, még akkor is, ha a frusztrációforrás nem szűnt meg azonnal?

Az elmúlt évben Megváltónk melyik arcát ismerted meg jobban? Melyik vonását tapasztaltad meg a szolgálatban? Melyikre volt a legnagyobb szükséged? Melyiket kerested a legtöbbször?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s