Ismét karácsonyra hangolódik a világ!

Az ember mindig szereti, ha szép környezet veszi körül, de ezen az ünnepen talán még fokozottabban. Sok fény, hangulatos díszek, fenyőfa, mézeskalács,stb. általában mind jelen vannak a kis otthonunkban. Ahogyan hangoljuk a szívünket erre a csodával teli ünnepre, úgy hangolhatjuk a kis környezetünket is a meghittségre.

Számomra a karácsony azért csoda, mert hihetetlen, hogy az Isten egy kicsi baba által jött le közénk Jézus személyében.

Sokszor gondolkodok azon, hogy vajon keresztyénként kell-e nekünk mondjuk a környezetünket kidíszíteni, hogy mennyire kell felvenni a ritmust a világgal; mert az biztos, hogy aki a világi trenddel tartja a lépést, annak nem sok ideje, hangulata lesz a szív hangolására, a csoda átélésére.

Keresztyén emberként, feleségként, édesanyaként, gyerektanítóként úgy érzem, inkább kimaradnék a zsongásból, a rohanásból, a sok fényből, de mégis szeretem a szépet, szeretem, ha a lakásnak van egy kicsi sarkocskája, ami mindig hangolódás 🙂 . A karácsonyi sarok sem marad el, igyekszem kézzel készített tárgyakkal megtölteni, amit lányaimmal vagy éppen a Mosolyklubon készítünk el együtt a gyerekekkel . Ha jól szétnézünk a szekrényeinkben, rájövünk, hogy számos olyan tárgyunk van, ami többfunkciós is lehet akár. Ilyen például a befőttes üveg.

Ha jól visszaemlékezünk, akkor rögtön eszünkbe jut, hogy az évet is befőttes üveggel kezdtük ezen a blogon, ebben a rovatban.
https://kids2jesus.blog/2017/01/31/oromlekvar/

Az volt a feladat, hogy gyerektanítóként készítsünk egy örömlekvárt, egy olyan üveget, amibe az egész évben átélt mosolyklubos örömöket írjuk le. Most itt az idő, hogy elővegyük, megszámláljuk, és hálát adjunk a bátorításért, továbbá hogy előkészítsük az örömlekvárunkat a következő évre.

Két befőttes üvegből készült kézimunkát hoztam, fogadjátok szeretettel:

Mécsesek befőttes üvegből:

Kellékek:

Egyedi formájú befőttes üveg (tetővel, dugóval)
Ragasztó (szilikon)
Desztillált víz
Egy kevés glicerin (gyógyszertárban kapható)
Csillámpor, tasakos műhó (vagy bármilyen műanyagreszelék)
Apró díszek (játékfigurák, szárított termések, gyöngyök, bármi, ami tetszik)

A tárgyat ragaszd rá a kupak belső felére, ehhez érdemes szilikon ragasztót használni, mert ez vízálló. Ezután szórj az üvegbe műhavat (ezt keverheted csillámporral és a glicerinnel) ízlés szerinti mennyiségben. Ha nincs otthon műhó, azt is lehet gyártani házilag: reszelj le sajtreszelőn valamilyen puhább, fehér műanyagot (pl. a ragasztópisztoly patronja is tökéletes erre a célra). Töltsd tele az üveget desztillált vízzel. Végül csavard rá szorosan a fedelet (szerintem ezt is megéri odaragasztani). A tető köré lehet szalagot vagy textilből kivágott kört is kötni.

Forrás: http://www.greylikesweddings.com/uncategorized/snow-globes-centerpieces-perhaps/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s