KARÁCSONYI TAPASZTALAT(-JÁTÉK)

Általános megjegyzések, javaslatok:

  • a kövér (Bold) betűvel szedett részeket lehet mondani/olvasni
  • a dőlt (Italic) betűvel szedett részek tájékoztató jellegűek
  • az aláhúzott (Underline) betűvel szedett szövegrészek bibliai igék (vagy igék parafrazálva)
  • A narrátor/tanító csak vezesse a tapasztalat-játékot, ne dominálja azt. Egy-két szabály leszögezése után (1. Figyelni arra, ami történik, arra amit a narrátor mond, kérdez; emberségesen viselkedni, stb.) engedjük, hogy a résztvevők „magukat adják”, kérdéseiket feltegyék, hozzászóljanak, egymással kommunikáljanak a feladatok közben, illetve a helyszínek közötti vándorlások alkalmával, hogy a karácsonyi történet ne maradjon az emlékezés szintjén, hanem tapasztalattá váljon. (Például: megtörtént tini csoportban, hogy a gyerekek összeszólalkoztak, hogy ki üljön a széken; vagy megtörtént, hogy a második stáció alkalmával valaki uralkodni kezdett főpásztorként a többiek fölött; a harmadik stációnál a Cola-t szerető gyerek szinte sírva fakadt csalódottsága miatt, hogy csak vizet talált. Utólag ezek alapján jókat lehet beszélgetni.)
  • Előnyös az egyes stációk után reflektálni a kérdések segítségével, mert akkor jobban elmélyülnek a résztvevők a tapasztalataik fölötti elmélkedésben.
  • Ha szükséges, szánjunk több időt a végén egy-egy részlet megbeszélésére. Az is előfordulhat, hogy egyesekkel a végén külön kell dolgokat megbeszélni (például a családdal kapcsolatos nehézségeket, melyek az 1. stációnál erősödhetnek fel), vagy imádkozni, megtérési döntésben segíteni.

A karácsonyi tapasztalat(-játék) letölthető pdf illetve MSWord formátumban.

 

Egy gondolat “KARÁCSONYI TAPASZTALAT(-JÁTÉK)” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s