Légy jó! Tégy jót!

Adventi kalendárium

Karácsony…! Az év legszebb ünnepe! Hangzik rádióműsorban, sokak, sokunk szájából vagy olvasható Facebook oldalunkon. Ilyenkor másabbak, jobbak vagyunk … próbálunk lenni. Az emberek vágynak egy másik, egy jobb világba. Talán karácsonykor lenne? A karácsonyban várjuk?

„Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell! És nem elég akarni, De tenni, tenni kell: A jószándék kevés!“ – vetette papírra Váci Mihály, kedves költőm, tanácsként, felrázásként, rámutatva szándékunk jóságára, de arra is, hogy önmagában nem elegendő. Gyakran rövid idő alatt sok jó ötlet születik meg a fejemben, ugyanakkor a megvalósításban nem vagyok annyira tettre kész. Türelmetlenség, szeretetlenség, nemtörődömség bűnök megakadályoznak. És ezt tudta a Jó Istenem. Ezért küldte egy éjszaka a Fiát közénk, mellém, hogy segítsen. Kisegítsen az emberi, kényelmes, önző természetemből egy boldog, aktív, kapcsolatokban gazdag új kis világba. És ez az élet!

Kedves gyerek, tanító, olvasó! Ha a te szívedben is ott a vágy, hogy igazi, különös karácsonyod legyen, segítségedre lehet az alábbi adventi naptár (ami mindössze egy nyomtatott ívpapír és karton összeragasztása – az ablakokon kívül eső részt ragasztózzuk be). Az előlap egyben kifestős is 🙂 ). Minden napra konkrét feladatokat gyűjtöttem össze, melyekkel boldogabbá, meghittebbé tehetjük családtagjaink, rokonaink, szomszédaink, gyengélkedő ismerőseink, idős személyek várakozási időszakát. Ha kis szigetünk lakóival békében élünk, kihat a Világra, nemzetünkre, Hazánkra, népünkre. Napról-napra a feladat rávezet majd: nem pénzen múlik, hogy valakihez kedves légy, csupán gondolkodnod kell, azt mondd a száddal, ami épít, a kezed és a lábad pedig legyen gyors a segítésre. Ahogy egyre több ablakot (egy felnőtt (kicsiknél) és szike segítségével az aznapi négyzet 3 oldalát óvatosan kivágva kapod) nyitsz ki reggelente, annál közelebb kerülsz a karácsony napjához. Remélem, hogy te is fogod tapasztalni a Példabeszédek 11,25-öt: Aki mást felüdít, maga is felüdül. A kalendárium hátlapján minden napra található egy igevers, amely alátámasztja a teendőt: Isten kéri, tanácsolja, hogy hasonló módon fejezzük ki szeretetünket egymás fele.

Ha azt gondolod, hogy „Még nem elég” jó az, ahogyan eddig ünnepeltél, éltél, kérd Isten segítségét. Számíthatsz Rá! Ha ilyen várakozásban talál majd, amikor visszajön, biztosan azt fogja mondani: Elég, igen, én ismerlek téged!

Adventi-naptar (.pptx)

Igék-az-adventi-kalendáriumba (.doc)

2 gondolat “Légy jó! Tégy jót!” bejegyzéshez

  1. Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad! Már továbbítottam is a gyülekezetünk anyukáinak, és természetesen idén ezt használjuk. Istentől jövő áldással: Zsuzsi

    Kedvelés

  2. Visszajelzés: Családi hangoló az ünnepre | Gyermekeket Jézushoz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s