Hálaadás

Eljött az ősz, eljött a hálaadás ideje. Így volt ez régen is, így van ez ma is. De csak az ősz a hálaadás időszaka? A hála az Isten gyermekének egy életforma. Minden reggel, amint felébredek, az eső gondolatom a hála kell legyen, az új napért; hála azért, hogy fel tudok kelni. Hála, hogy van miért felkelnem. Hála, hála, hála. Sok minden olyan természetesnek tűnik az életünkben, pedig nem az; mindaz az Isten gondviselése, amiért újra csak hála jár Neki. Vannak különlegesebb dolgok is az életünkben, amiért újra csak Istené a hála.

Sok minden történik velünk, és olyan könnyen elfelejtünk dolgokat. Szeretnék most néhány gyakorlati ötletet megosztani, amelyek segítenek az emlékezésben.

Készítsünk egy üveget vagy egy dobozt, amit elnevezünk Hála üvegnek/doboznak. Ezt elkészíthetjük a tinikkel is, gyerekekkel is. Vegyünk egy egyszerű befőttes üveget, és díszítsük csipkével az üveget. Vehetünk egyszerű lapocskákat, vagy különlegesebb igeverses lapocskákat, és azokra írjuk rá, ha történik egy esemény, amiért hálásak vagyunk, vagy amikor egy imakérésünkre Isten válaszolt, az is bekerülhet a Hála üvegükbe. Nem kell azonnal megtölteni. Bátorítsuk a tiniket/gyerekeket, hogy tegyék a szobájukba látható helyre.

halauveg

Időközönként térjünk vissza ehhez az üveghez, ne csak ősszel. Vannak nehezebb időszakok az életünkben, amikor úgy tűnik, hogy Isten hallgat, nem jön válasz az imáinkra, nem oldódnak meg a nehéz helyzetek. Ilyenkor jó emlékezni arra, hogy milyen Istenünk van. Az ellenség egyebet sem tesz, csak hazudik, és ki akarja az emlékezetünkből törölni mindazt, amit Isten már tett az életünkben.

Olyankor vonuljunk félre egy csendes helyre, borítsuk ki a Hála-üvegünket, olvassuk el mindazt, amit MI TETTÜNK BELE, mert kaptunk valamit az Istentől. Ha kell, tartsunk bűnbánatot az Úr előtt, ha kell öntsük ki a szívünk tartalmát is az Isten előtt. DE ne felejtsük el utána megvallani, hogy Ő hatalmas és cselekvő Isten, hűséges és nem feledkezik meg rólunk.

A hálaadó időszak nem más, mint egy örömteli ünnep, ahol „kiveszünk egy néhány papírocskát a hálaadó üvegünkből, és megmutatjuk a többieknek”, hadd ujjongjon a lelkünk, hogy milyen Csodálatos Istenünk van.

halazsebEgy másik ötlet, egy falra akasztható zsebes táskácskát tegyünk jó látható helyre (nálunk az előszobában van a tükör mellett), aminek a zsebeire ráírjuk: Közbenjárás, Kérések, Hálaadás. Ezekbe a zsebekbe tehetünk imatémákat, sőt, ha vendégeink érkeznek, őket is megkérhetjük, hogy írjanak imatémát, és tegyék a „Közbenjáró” zsebbe. Itt is költözhetnek az imatémák a „Hálaadás” zsebbe, ha azokra felelet érkezett.

Megtehetjük ezt bármilyen más díszes vagy egyszerű dobozzal, ha nincs ilyen zsebes falra tehető táskánk.

Ne feledjétek: ezek csak eszközök, amelyek segítenek emlékezni. A hálaadás legyen életformánk: „… mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” 1 Thessz. 5: 18

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s