Félidőben

„Vizsgálj meg, Istenem , ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat!”
Zsoltárok 139,23

Sportágtól függetlenül a félidő szünetében (feltételezem) három dolognak elmulaszthatatlanul meg kell történnie az öltözőben: a játékosok megpihennek, az első félidőt kiértékelik, illetve a második félidő stratégiáját a kiértékeléshez és a jelenlegi eredményhez igazítják. Mivel általában ezeknek a sporteseményeknek komoly tétje van, ezért ennek a rövid szünetnek helyes felhasználása teljesen új irányba terelheti a mérkőzés hátralevő részét.

Nem kell naptár; elég csak a hőmérőre tekintenünk, és látjuk, hogy az ez évi szolgálatunk első része már mögöttünk van, és most a két félidő közötti szünetben vagyunk. Valószínű, még hátra vannak a táborok és a vasárnapi iskola minden bizonnyal nyáron is aktív marad; viszont a nyári időszakban nem csak alkalma van a gyerekmunkásnak megpiheni, kiértékelni az első félévet és imádkozva gondolni az őszre, hanem feladata is, mivel ettől is függni fog az év második felvonása.

Ne tagadjuk meg magunktól azt a fizikai és pszichikai pihenést, amire nagy szükségünk van, és amire Isten a szombat törvényében utasít is minket! Remélem, mindenkinek lehetősége lesz nyaralni vagy kirándulni a családdal, de csomagoláskor felejtsünk otthon mindent, ami a gyerekmunkával kapcsolatos. A családnak reánk, nekünk pedig a családra van szükségünk ilyenkor. A pihenésen túl a szolgálattól való ideiglenes mentális távolságtartás azért is hasznos, mert objektívebben és reálisabban értékelhetjük ki az első félév pozitívumait és negatívumait, illetve friss erővel vonulhatunk ki a pályára a második félidőre.

20136346_1401731803197305_1509337454_n

Ne féljünk az eddigi szolgálatunk kiértékelésétől! Ne kötelező vizsgaként tekintsünk erre a kiértékelésre, hanem mint olyan lehetőségre, amelynek eredményeként megszabadulhatunk attól, ami helytelen volt, és ünnepelhetjük azt, amiben Isten akarata megvalósulhatott rajtunk keresztül. Értékeljük ki eddigi szolgálatunkat egyedül és együtt a szolgatársainkkal is, de mindig Isten együttműködésével, ahogy Dávid is kérte ezt zsoltárában.

Ne hanyagoljuk el az imát a második félévi terv kidolgozása közben! Nagyon helyes és hasznos előre megtervezni nagyvonalakban a következő hat hónap gyerekmunkáját, mivel így sokkal eredményesebb lesz az egyéni alkalmak részletes megszervezése. Viszont elengedhetetlen terveink, szándékaink és álmaink imában való kísérete, hogy az Úr megnézhesse, nem-e járunk téves úton, és vezethessen minket az örökkévalóság útján (Zsoltárok 139,24).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s