Légy te is titkos ügynök!

A tavalyi nyári táborozásunkat az AMEC/GYEK (Magyarországon VISZ) anyagjai alapján tartottuk VISZ-es tanítók és más önkéntesek segítségével.

A tábor egy „Titkosügynök-képzés” volt, minden e köré csoportosult. Természetesen, a lényeg és cél az volt, hogy a gyerekek bibliai igazságokat sajátítsanak el, játékosan.

A tábor alcíme: Mission Possible – Teljesíthető küldetés.

Az alapgondolat, hogy egy ügynöknek először sokat kell tanulnia, majd egy bizonyos feladat végrehajtásához be kell épülnie környezetébe, és sok mindent fel kell adnia a cél érdekében, könnyen köthető a bibliai témához: Isten küldöttei, a keresztyének is különleges küldetéssel járnak-kelnek a világban. Az a vágyuk és céljuk, hogy Megbízójuk és Megváltójuk küldetését végezzék: vagyis hirdessék az evangéliumot a környezetükben. Ehhez azonban ismerniük kell az evangélium tartalmát, ill. környezetü­ket. Természetesen ezt a feladatot csak azok az újjászületett hívők tudják hitelesen és hatékonyan elvégez­ni, akik szoros és folyamatos kapcsolatban állnak Megbízójukkal.

a-szavak-nelkueli-koenyv

A napot mindig játékkal indítottuk, korosztályok szerint: külön kicsik és nagyok, a nekik megfelelő játékokkal, ezt éneklés követte.

Az evangélium a Szavak nélküli könyv alapján volt bemutatva a gyerekeknek, az ismert öt szín szimbolikus kifejtésével. Érdekes volt a gyerekeknek, hogy a színek szavak nélkül is tudnak beszélni. Sőt egyenként nagyon fontos üzenetet hordoznak.

A bibliai történet előtt minden nap jelenetet figyelhettek meg a gyerekek a tanítók dramatizálásában: a két jó ügynök és a „Fehér ügynök”, (aki valójában a rossz oldalon van) játékát. A Fehér ügynök célja az volt, hogy a jó ügynökök ne találják meg a fontos dokumentumot, az SZNK-t , ami tulajdonképpen a Szavak nélküli könyv röviditése. Életünkre vonatkoztatva: ma is a gonosz célja az, hogy ne találkozzunk Isten Igéjével, Jézussal. Ezért kell élelmesen élnünk a világban és keresnünk, mi az ÚR akarata a mi életünkre nézve. Ez nagyon fontos a gyerekeknek is, mert csak így tudnak engedelmesen élni és Isten szerint fejlődni.

Mi, tanítók a nap színébe öltöztünk; a gyerekekben is tudatosult ez. Előre érdeklődtek, hogy milyen szín lesz következő nap, és aki tehette, olyan színű ruhát öltött fel.

A játékok is az ügynökökkel kapcsolatosak voltak (titkosírás megfejtése, bombák hatástalanítása, titkos akták, stb. rengeteg érdekes játékból válogathattunk.)

Minden táborozó szolgálati igazolvánnyal rendelkezett, amire a nap elején pontot gyűjthetett az előző napi aranymondás felmondásával. A pontokat utolsó nap érdekes tárgyakra válthatták.

TK (teljesíthető küldetés) Kódkönyvecskét is készítettünk, amiben röviden össze volt foglalva az 5 nap üzenete az aranymondásokkal együtt. Könyvjelzőt is készítettünk fontos tudnivalókkal: Imádkozz, Olvasd, Imádkozz, Tedd meg!

Úgy láttuk, hogy a gyerekek örömmel vettek részt minden alkalmon.

Utolsó napon meghívtuk a szülőket, nagyszülőket is, és amit tanultunk a hét alatt, röviden bemutattuk. A tábort egy gulyás mellett és jó hangulattal zártuk. A gyerekek névre szóló oklevélben is részesültek.
Az idei tábort is hasonló, GYEK-es anyaggal fogjuk tartani a Szuperhősök Isten szolgálatában” címmel.
Bizonyságként a tavalyi táborról annyit írnék, hogy amikor leszögeztük a tábor időpontját, akkor még semmi anyagi keretünk nem volt rá, de Isten csodálatosan gondoskodott.
Meghirdettük a tábort, bejelentkezési időt határoztunk meg, és mindössze 5 gyerek jelentkezett. Amikor a férjem beszélt az anyagokról egy GYEK-munkással, aki rákérdezett, hogy hány gyerekre számíthatunk, akkor összenéztünk, és hitből 30 gyereket mondtunk, hogy annyi táborozóra számítunk majd.
Nagyszerű és hűséges Istenünk van! A táborban egész héten 30 fölött volt a gyerekek létszáma.
Bátorítok mindenkit, hogy hittel lépjünk, és hagyjuk a mi drága Urunkat előttünk járni!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s