Kapcsolódj a vezetődhöz!

Személyes megfigyeléseim alapján azt kell mondanom, hogy köreinkre nem jellemző az, hogy egy bizonyos személy emelkedik ki a szolgáló csoportból mint A VEZETŐ. És ez így helyes, mivel Jézus is a szolgáló vezetés képviselője és támogatója volt:

„Ti azonban ne így cselekedjetek, hanem aki a legnagyobb közöttetek, olyan legyen, mint a legkisebb, és aki vezet, olyan legyen, mint aki szolgál.”
Lukács 22,26

Ennek ellenére mindannyian tudjuk, hogy van legalább egy olyan személy körülöttünk, aki kinevezve vagy kimondatlanul a munka és a felelősség oroszlánrészét vállalja. Aki látást kapott, és irányt ad nekünk, aki befolyásával is jobb munkásokká tesz bennünket, aki közbenjár a rábízottakért az Istennél.

Leadership And Synergy Concept Illustration : A Number Of Swans(Forrás:www.skipprichard.com)

Íme, néhány terület, amelyek segíthetnek nekünk jobban kapcsolódni és együttműködni vezetőinkkel:

Szeretet. Annak érdekében, hogy vezetőnk fontos legyen számunkra nekünk is meg kell tennünk a magunk részét; elsősorban szeretni őt.

Támogatás. A közös szolgálatban, a magánéletében, gyülekezeten kívüli és belüli támadások idején, tekintélye alátámasztásában a szolgálat érdekében, próbákban és kísértésekben.

Őszinteség. A vezetőnkkel való kapcsolatunk nem egy, hanem kétirányú utcának kell lennie. Az őszinteség és nyitottság oda-vissza kell közlekedjen közöttünk, hogy a félreértésnek még az árnyéka se fenyegesse kapcsolatunkat és szolgálatunkat.

Összeegyeztethetőség. Ami nem azt jelenti, hogy vezetőnk másolatává kell válnunk, sőt inkább azt, hogy felismerjük hasonlóságainkat és azt, amiben eltérünk egymástól, majd felhasználjuk mindezt a szolgálat javára. Közös megegyezés alapján kiegészítjük egymást ott, ahol szükséges, míg más területen engedjük, hogy a másik is érvényesüljön.

Alázat. Tudni, hogy Isten által és Őérte történik ez a munka, de ugyanakkor elfogadom, hogy ezúttal nem engem, hanem vezetőmet emelte fel erre a szolgálatra, akitől majd többet is fog számon kéri, mint tőlem.

Imádkozzunk ezen a héten vezetőnkért, vagy vezetőinkért, az ő munkájukért és feladataikért, továbbá személyes életükért és kapcsolatukért az Úrral, és nem utolsósorban azért is, hogy helyesen és a szolgálat érdekében építően kapcsolódjunk hozzájuk.

Szűcs Zsolt
Nagyvárad

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s