Örömlekvár :-)

Új év, új kezdet – az elmúlt napokban sokat gondolkodtam e témán; először is azon, hogy számomra mi válhat inspirációvá (olyanná, ami kézzelfogható), bátorítássá az előttünk álló új esztendőben. Eszembe jutott a Gondolatlekvár. Biztosan sokan hallottatok már róla: olyan napi, heti, havi gondolatokat, igéket gyűjt össze, ami bátorítás lehet.

oromlekvar
Továbbgondolva, erre a célra ott van számunkra a sok áhítatos könyv, melyet használunk. Így az jutott eszembe, hogy készítsünk Örömlekvárt; pontosabban, jegyezzük fel azokat az örömöket, bátorításokat, kedves szavakat, örömteli pillanatokat, amelyek ebben az évben az adott misszióban végzett munkán keresztül értek bennünket. Tehetjük ezt hetente vagy havonta – ha volt egy olyan pillanat, amiről úgy gondolod, hogy bátorított az adott szolgálatban, akkor írd le, és dobd bele az általad választott üvegbe (ami lehet egy egyszerű befőttes üveg, tetszésed szerint dekorálva), és a cél, hogy amikor elérkezünk ismét az év végéhez, akkor hadd lássuk meg, hogy a befektetett munkában mennyi öröm és áldás van. Magamból kiindulva tudom, hogy a misszióba sokszor bele lehet fáradni; megtörténik, hogy az ember sokszor közel áll a kiégéshez. Számomra bátorító lenne elővenni az Isten igéje mellett ezt az üveget, és látni, hogy egyszerű gyermekek, nők, fiatalok, idősek, házasok között Isten engem használt, és igenis adott örömöket.

Új kezdet , új év,  (lehet) új missziós terület – kívánom, hogy teljünk be örömökkel, melyek bátorításul szolgálnak ebben az évben, töltsük meg a kis üvegünket, de főleg a szívünket! 🙂

Szabó Rebeka

Egy gondolat “Örömlekvár :-)” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Ismét karácsonyra hangolódik a világ! | Gyermekeket Jézushoz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s