Egy új misszióterület beindítása

Egy új év küszöbén gyakran foglalkoztat bennünket, hogy vajon milyen új dolgokat fogunk megtapasztalni, milyen új lehetőségek nyílnak új embereket megismerni, milyen új helyre fogunk eljutni, és a sort hosszan lehetne folytatni.
De mi a helyzet egy új misszióterülettel? Számításba jöhet, hogy az új év talán egy új misszió kezdetét is jelenti? És ha igen, hogyan ismerhető fel, hogy Isten hívott el arra az új területre, és nem csak személyes ambíció visz előre? És ha ez Isten akarata, akkor mire is kellene odafigyelni már a kezdetek kezdetén?

  1. Lépés: Emeld fel a tekintetedet!

„Emeld föl tekintetedet, és nézz szét arról a helyről, ahol vagy…” (1Mózes 13,14)

„Emeljétek fel a szemeteket, és lássátok meg, hogy a mezők már fehérek az aratásra” (János 4,35)

Gyakran azért nem látjuk meg az új missziólehetőséget, mert leszegzett fejjel és lesütött szemmel járunk. Önmagunkba zuhanva kiáltunk Istenhez, hogy hozzon változást az új évben, de Mindenható Urunk csak annyit szól: Emeld fel fejed!

buzamezo

Itt az idő, hogy önmagunkon túl meglássuk:

– Isten ígéreteinek széles „mezejét”. Ábrahám, mikor szétnézett, a fizikai szeme csak az üres, de tágas földet látta. De a hite látta azt, hogy azon a földön százával, ezrével fognak nyüzsögni az utódai.

– Az aratásra kész „mezőt”. Jézus, amikor látta a meggyötört embereket, azt is látta, hogy a szívük kész arra, hogy Istenhez forduljanak. A szenvedés érzékennyé tette őket az evangéliumra.

Állj meg, és gondold végig, hol van az a „mező”, amely terád vár? Hol vannak azok a gyerekek, tinik és családok, akiknek szükségük van Istenre?

  1. Lépés: Oszd meg lelki barátaiddal/testvéreiddel!

„Akkor böjtölés, imádkozás és kézrátétel után elbocsájtották őket.” (ApCsel 13,3)

Mielőtt nekifognál az új missziónak, oszd meg látásodat lelki barátokkal. Kérj ima- és böjttámogatást, hogy:

– letisztuljon benned Isten akarata.

– a Sátán ellenmesterkedései meghiúsuljanak.

– felismerd, hogy mikor, hol, hogyan és kikkel indulj az új misszióterületre.

– érzékeny maradj a Szent Szellem vezetésére.

– a gyülekezet szeretettel és támogatóan „bocsásson el”.

  1. Lépés: Készülj fel a támadásokra!

„Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé” (Máté 10,16)

Jim Cymbala Többre voltál teremtve című könyvében olvastam, hogy Izráel népe, amikor bement az ígéret földjére, valójában az ellenség földjére érkezett. Amikor már azt gondolhatták volna, hogy megpihenhetnének a 40 éves vándorlás után, igazából akkor jött a neheze. Hasonlóan, amikor Isten küld misszióba, a szolgálati területünk a „farkasok” közt lesz. Épp ezért fel kell készülnünk, és nem kell meglepődnünk, ha nehézségek lesznek.

A támadás leggyakrabban először a felismerhető „farkasoktól’” jön, azaz olyan személyektől, akik nyíltan felvállalják, hogy nekik nem kell Isten. Majd jönnek a báránybőrbe bújt farkasok, akik a kegyesség látszata alatt támadni fogják az új missziót. Egyik esetben se feledjük el, hogy nekünk nem emberekkel van harcunk, hanem „erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen” (Efézus 6,12). Épp ezért készüljünk fel a harcra, öltsük magunkra Isten fegyverzetét (Efézus 6,13-20).

  1. Lépés: A hűséget és ne a sikert tartsd szem előtt!

„Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután.” (Máté 25,21)

Isten a hűséget és az engedelmességet értékeli, és nem az emberi sikereket. Épp ezért, ha hűséges voltál Hozzá és az elhíváshoz, amit Istentől kaptál, akkor minden eshetőség meg van rá, hogy Isten most többre szeretne megbízni.

Ha így van, akkor ne feledd: emeld fel a tekinteted, oszd meg a látásodat lelki barátaiddal, készülj fel a harcra, és maradj hűséges!

Balla Annamária

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s